Neem contact op
Koffieboon explosion

Locatie

Als je uitzoomt, zou je kunnen zeggen dat elke Bagels & Beans vestiging uit drie belangrijke W’s bestaat:

  • Wat: Het concept, de formule Bagels & Beans
  • Wie: De franchisenemer, de bagelbaas die de formule Bagels & Beans tot leven brengt
  • Waar: Het pand, de locatie van de vestiging

Die drie W’s moeten als een puzzel perfect bij elkaar passen en op elkaar aansluiten. De match tussen de ‘Wat’ en ‘Wie’ onderzoeken we zorgvuldig tijdens het stappenplan voor potentiële nieuwe ondernemers. Maar ook die derde W moet goed onderzocht worden. Je leest er hieronder meer over.

Ik heb hét perfecte pand gezien voor een Bagels & Beans, wat nu?

Heb je jouw droomlocatie gespot? Als je contact met ons opneemt, kunnen we de mogelijkheden op die plek én de mogelijkheden voor een samenwerking onderzoeken met elkaar.

Lees hier meer over de locaties en keuzes die Bagels & Beans daarin maakt.
Meld je je bij ons aan, dan doorloop je als potentiële nieuwe ondernemer het stappenplan/selectietraject.

Een nieuwe vestiging of een bestaande vestiging overnemen?

Voor nieuwe ondernemers zien we vaak verschillende kansen. Soms gaat het om nieuw te openen vestigingen, maar er zijn regelmatig ook kansen om een bestaande vestiging over te nemen. Bekijk hier alle concrete kansen die er op dit moment zijn.

Waarom staat een vestiging ter overname? 
Bagels & Beans bestaat al sinds 1996 en is sinds 2002 franchise. Er zijn inmiddels dus best wat franchisenemers die al lange(re) tijd een vestiging runnen. Om verschillende redenen gaan zij op een gegeven moment soms op zoek naar iemand die de vestiging wil overnemen. Denk aan een pensioen dat in zicht komt, verhuizing of nieuwe stap in een carrière. Dat er franchisenemers nadenken over stoppen, biedt voor nieuwe ondernemers juist kansen om te starten!

Bestaande vestiging, frisse start
Neem je als nieuwe franchisenemer een bestaande vestiging over, dan wordt er samen met het bouwteam van Bagels & Beans gekeken wat nodig is om een frisse start te maken. Een Refresh noemen we dat. Zo maak je ook in een bestaande vestiging altijd een frisse start. Door de verbouwing, waar jij als nieuwe franchisenemer bij betrokken wordt, gaat het ook meteen echt als jóuw vestiging voelen.

Nieuw of overname: beiden hebben voor- en nadelen
Bij een nieuwe vestiging is alles letterlijk nieuw en fris. Bij een overname neem je naast de vestiging ook altijd het team over en heb je dus al een ingewerkte club medewerkers die de vestiging en gasten al goed kennen en jouw kunnen helpen bij je start. Kortom beiden hebben voor- en nadelen. In gesprek vertellen we je er graag nog meer over.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vestiging open?

Om samen goed en zorgvuldig te onderzoeken of het runnen van een eigen Bagels & Beans vestiging écht de stap is die we beiden zien zitten, doorloop je stap-voor-stap het selectietraject voor nieuwe franchisenemers. Bekijk hier het volledige stappenplan.

Je kunt bij het doorlopen van het stappenplan zelf het tempo aangeven. Afhankelijk van de (werk)ervaring en kennis die er al is, kan dit sneller of soms juist wat langer duren. Het belangrijkste is daarbij dat we uiteindelijk op basis van een zo compleet en concreet mogelijk beeld samen een keuze kunnen maken. Het is immers niet niks. Het volledig doorlopen van het stappenplan duurt zo’n 3 tot 6 maanden.

Hebben we het stappenplan doorlopen en gaan we ervoor? Dan duurt het nog ten minste 3 maanden voordat je de deuren van jouw vestiging daadwerkelijk opent. In deze laatste maanden vraag je je financiering en vergunning aan en volg je jouw opleidingstraject zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Als bagelbaas run je je eigen vestiging op een zorgvuldig gekozen plek. Die plek kiezen we samen. Jij moet jezelf er dus ook echt zien staan

  • Bagels & Beans vestigingen vind je vaak in steden vanaf zo’n 40.000 inwoners, bij voorkeur met een hogeschool of universiteit en culturele bezienswaardigheden. We houden van karakteristieke (hoek)panden met veel daglicht, maar ook moderne locaties kunnen een mooi contrast bieden. Het liefst met een terras voor de deur waar gasten kunnen genieten van een bagel in de zon. Bagels & Beans vestigingen bevinden zich vaak op A1-locaties of net buiten het stadscentrum.

    Zoals je leest spelen er best veel locatie kenmerken mee in de keuze. Het totaalplaatje moet kloppen en zowel Bagels & Beans als de franchisenemer die de vestiging gaat runnen moeten allebei overtuigd zijn. Het kan voorkomen dat niet alle bovengenoemde kenmerken afgevinkt worden, maar een locatie toch serieus overwogen wordt. Andere kenmerken moeten dan extra goed aanwezig zijn.

  • Onze panden variëren van ongeveer 75 m2 tot 250 m2. De voorkeur gaat uit naar hoekpanden, met veel ramen voor een fijne, natuurlijke lichtinval. Een tussenpand met breed front kan ook goed werken. We houden van karakteristieke panden, maar ook moderne locaties kunnen een mooi contrast bieden met de warme sfeer van Bagels & Beans. Dat zie je bijvoorbeeld bij de vestiging op de NDSM werf in Amsterdam Noord.

    Het liefst heeft een pand een terras voor de deur waar gasten kunnen genieten van een bagel in de zon. Een mooi terras zorgt daarbij voor ‘stopkracht’. Je vestiging is er extra zichtbaar mee en zorgt ervoor dat voorbij lopende gasten meteen zien dat je open bent.

  • De keuze voor een locatie maken we samen, ondersteund door een gedegen en onafhankelijk vestigingsplaatsonderzoek. Bagels & Beans moet enthousiast zijn over de plek, maar jij als ondernemer moet jezelf er ook écht zien staan.

  • Bagels & Beans
  • Het helpt als je bekend bent in en met de buurt. Een ‘local hero’ die precies weet wat er speelt en waar de (lokale) kansen liggen.

    Weet je nog niet zo goed wat bij je past? Bezoek dan eens verschillende vestigingen. Een grotere vestiging en juist een kleinere locatie. Een vestiging middenin een druk winkelgebied en één juist wat meer buiten het centrum. Je zult ervaren dat het allemaal Bagels & Beans is, maar ook allemaal heel eigen en anders. De dynamiek en reuring in een vestiging dichtbij een station, met veel ‘snelle’ gasten en to-go bestellingen is bijvoorbeeld heel anders dan in een vestiging die meer een buurtfunctie vervult met veel vaste gasten die uitgebreid komen lunchen.

    Als franchisenemer zul je veel in je eigen vestiging zijn. Belangrijk dus dat je een plek kiest waar jouw hart echt sneller van gaat kloppen. Een plek die bij je past en waar je je thuis voelt.

  • Bagels & Beans Amsterdam

Als startende ondernemer hoef je je weinig zorgen te maken over de verbouwing of inrichting van je vestiging. Deze leveren we grotendeels ‘sleutelklaar’ op, bij zowel nieuwe als bestaande vestigingen (een ‘refresh’). Zo kun jij je volledig richten op je eigen inwerktraject, het aannemen van je team en alle overige voorbereidingen.

  • Kies je als startende bagelbaas voor een nieuwe vestiging, dan wordt een leeg (in bouwtermen ook wel ‘casco’ genoemd) pand in een aantal weken omgetoverd tot een echte Bagels & Beans vestiging. Met onze herkenbare warme sfeer en uitstraling. Een ervaren bouwteam met veel vaste partijen zorgen ervoor dat alle elementen op de juiste plek komen te staan. De houten bar, de warme kleuren, de muurtekeningen en een logische barindeling waar je goed mee kan werken.

    Als nieuwe franchisenemer hoef jij je niet druk te maken over dit bouwproces. Je krijgt de vestiging ’turn-key’ opgeleverd. Zo kun jij je in de periode voor opening bezig houden met alle overige voorbereidingen. Het leren ‘bagelen’, het bereiden van alle dranken en het aannemen van een team bijvoorbeeld.

  • Overhoeks Bagels & Beans
  • Neem je als nieuwe franchisenemer een bestaande vestiging over, dan wordt er samen met het bouwteam van Bagels & Beans gekeken wat nodig is om een frisse start te maken. Een Refresh noemen we dat. Zo maak je ook in een bestaande vestiging altijd een frisse start. Door de verbouwing, waar jij als nieuwe franchisenemer bij betrokken wordt, gaat het ook meteen echt als jóuw vestiging voelen.

Een stapel met koffiebonen

Niet gevonden wat je zocht?

Cathy_5