Neem contact op
← Terug naar nieuws

Overname vestiging Schouwburgplein Rotterdam

Al van jongs af aan wist Frank Bosmans (50) het zeker: ooit wil ik een eigen lunchzaak. Inmiddels is het zover: Frank is gestart als nieuwe ondernemer van de vestiging aan het Schouwburgplein in Rotterdam. Met de energie van een dubbele espresso en het hart van een echte gastheer wil hij elke gast van zijn vestiging in de watten leggen.

Schouwburgplein_Frank_2

Een goed gevoel

Na jarenlange ervaring in banen waar gastvrijheid centraal stond, weet Frank precies hoe je mensen een warm gevoel geeft. “Contact met anderen geeft me energie, net als een goede kop koffie,” zegt hij. “Als ik iemand een glimlach en een goed gevoel kan geven, ben ik blij. Dat ik dat nu mag doen als bagelbaas in mijn eigen vestiging, voelt bijzonder en een tikje onwerkelijk.” 

Frank heeft op maandag 27 oktober 2025 de Bagels & Beans vestiging aan het Schouwburgplein in centrum Rotterdam overgenomen.

“Al zo lang ik me kan herinneren, dagdroomde ik wel eens over hoe het zou zijn om een eigen horecazaak te hebben en het gasten naar de zin te maken”, vertelt Frank verder. Vorig jaar voelde hij aan alles dat het tijd werd om actief met deze droom aan de slag te gaan. “De keuze voor Bagels & Beans was vrij snel gemaakt. Ik kwam er wel eens voor de goede koffie, unieke bagels en warme sfeer. Toen ik serieus ging nadenken over een eigen vestiging, werd ik nog meer fan. Ik heb veel vestigingen bezocht om de sfeer te proeven en na te denken of dit mijn plek zou kunnen worden. Of het écht bij mij past. Bij elk bezoek voelde ik me meteen thuis. Daarnaast ben ik ook groot bagelfan. Zo’n uniek product krijg je nergens anders zoals hier. Al met al voelde het gewoon heel goed: hier zag ik mezelf wel staan als gastheer.”

De kracht van samenwerken

“Er komt veel kijken bij het openen van een eigen horecazaak. Om alles alleen te doen zag ik niet zo zitten. Ik besteed mijn tijd liever aan het contact met gasten dan bijvoorbeeld aan het nadenken over een nieuwe menukaart of het uitzoeken van nieuwe personeelskleding. Dat is dan ook een van de redenen dat de franchiseformule van Bagels & Beans zo goed bij me past. Er is een taakverdeling tussen wat Bagels & Beans als formule regelt en (door)ontwikkelt en wat je als franchisenemer zelf doet. En over alles is en wordt goed nagedacht. Niet voor niks viert Bagels & Beans hun jubileum van 29 jaar.” En zo dompelde Frank zich vol enthousiasme onder in de wereld van bagels, koffie en geluk. Dankzij het intensieve opleidingsprogramma voor nieuwe franchisenemers werd Frank, net als een bagel in de oven, in no-time klaargestoomd tot bagelbaas. “Ik kreeg veel steun en hulp met dingen die nieuw voor me waren. De eerste weken zijn écht pittig. Er komt veel tegelijk op je af, terwijl je ook zelf nog aan het leren en ‘landen’ bent. Maar gelukkig sta je er dan dus niet alleen voor.”

IMG_0649

Locatiekeuze

Tijdens de zoektocht naar de perfecte plek, stal de vestiging aan het Rotterdamse Schouwburgplein al snel zijn hart. “Met mijn 2 meter lengte ben ik vrij lang. In deze vestiging met hoge plafonds en veel ruimte voel ik me op mijn gemak. Het gebouw past echt bij me.”

Om de zaak helemaal eigen te maken, krijgt de vestiging in november nog een kleine refresh. “Geen grote veranderingen, maar met nieuwe kleuren op de muur en een geheel nieuwe vloer toch een fijne frisse uitstraling.”

Frank staat in de tussentijd samen met zijn team al voor alle gasten op het Schouwburgplein klaar. “Hard werken én samen plezier maken, dat vind ik belangrijk. Want als de sfeer binnen een team goed is merk je dat als gast ook meteen.”

Overname van een bestaande locatie(s)

Bagels & Beans Schouwburgplein in Rotterdam is geen nieuwe locatie. De vestiging bestaat al sinds juli 2014. Na ruim 11 jaar hebben voormalig franchisenemers van deze locatie, Dick en Madelon, het stokje overgedragen aan Frank.

Bij een overname neem je als nieuwe ondernemer een draaiende vestiging over met een bestaand (en dus ingewerkt) team. Daarnaast heeft de vestiging al bekendheid opgebouwd, heb je meteen vanaf de start een vaste gastenkring en zijn er al gerealiseerde cijfers waaraan je verder kunt bouwen.

Het overnemen van bestaande vestigingen komt bij Bagels & Beans de laatste jaren vaker voor. Zo is de overname van het Schouwburgplein in Rotterdam alweer de 7e vestiging die dit jaar van bagelbaas wisselt. Hoe dat komt? Bagels & Beans bestaat sinds 1996 en werkt al sinds 2002 samen met franchisenemers. Met 89 vestigingen en een groep van zo’n 65 verschillende franchisenemers (waarvan sommigen al 10, 15 of zelfs 20 jaar franchisenemer zijn) kun je je vast voorstellen dat het dan ook af en toe voorkomt dat één van die ondernemers besluit dat het tijd wordt om afscheid te nemen. Dat kan om allerlei verschillende redenen zijn. Bijvoorbeeld, zoals in het geval van Dick en Madelon, door een naderend pensioen.

Deze wisselingen van de wacht brengen voor nieuwe ondernemers vaak weer mooie kansen om te starten. En voor een vertrekkend franchisenemer is het onwijs fijn als je je vestiging, waar je jaren lang zo veel tijd, energie en liefde in gestoken hebt, kunt overdragen aan iemand die jouw passie en harde werk met frisse energie weer wilt voortzetten. Zodat die plek vol bagels, koffie en geluk die je hebt opgebouwd, ook wordt voortgezet. Zodat de bagel weer rond is (en blijft).

Cathy_5
Naar nieuws